Irena Joveva: Če bi bila zadovoljna s tistimi, ki poudarjajo, da imajo ”izkušnje in kilometrino”, nikoli ne bi kandidirala

Na Prešernovem trgu v Ljubljani je stranka LMŠ z druženjem z volivci in novinarsko konferenco zaključila kampanjo pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament. Zbrane številne podpornike, mimoidoče in novinarje je prva nagovorila nosilka iste Irena Joveva, ki je svoj govor začela z besedami,

»vsega imam poln kufer.«

Seveda je šlo za besede, ki jih je imela večkrat v mislih, kot novinarka, ki je spremljala politiki, ki ni znala stvari premakniti naprej ali na pravo mesto.

Kot je pojasnila Joveva se je ravno zaradi tega odločila za vstop v politiko, saj ima dovolj politike, ki ne sliši državljanov.

Ob koncu zahvalnega govora v katerem se je Irena Joveva zavezala, da bo po izvolitvi za evroposlanko ostala v stiku z ljudmi in jim prisluhnila, se je zahvalila vsem, ki so jih v kampanji stali ob strani in povabila na volitve v nedeljo, ko bo odločitev kdo bo Slovenijo zastopal v Evropskem parlamentu naslednji mandat v rokah volivk in volivcev.

Zbrane na Prešernovem trgu je nagovoril tudi kandidat na listi dr. Klemen Grošelj, ki je izrazil prepričanje, da je kampanja LMŠ pokazala prava vprašanja in ponudila prave odgovore na izzive, ki so pred Evropsko unijo. Pozval je volivke in volivce, da se v nedeljo volitev udeležijo v čim večjem številu in dajo glas stranki LMŠ ter s tem novo energijo, ki se je z Listo Marjana Šarca sprožila v Sloveniji, prenesemo tudi na nivo Evropske unije.

Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je poudaril, da je Evropska unija zašla iz svojih vrednot zaradi katerih je Slovenija pred petnajstimi leti tudi vstopila v skupnost. Zato Unija potrebuje spremembe, je prepričan Golubović, ki je kot ključne vrednote izpostavil stabilnost, solidarnost, socialna vključenost, normalnost, enakopravnost med državami in ljudmi.

Na koncu je zbrane nagovoril tudi predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec, ki si vrveža in življenja, kot ga lahko vidimo v središču Ljubljane želi tudi v prihodnosti. »To je naša vizija in hočemo da tako ostane,« je poudaril. To je bil tudi razlog, da so se v LMŠ odločili za vstop v politiko. Da bi ljudem zagotovili normalno življenje, kjer se ne bo treba bati ničesar, kjer se bodo ljudje počutili varne, sprejete in kje bodo ljudje lahko živeli svoja življenja tako, kot si jih želijo in zamišljajo.  Brez da bi jim nekdo vsiljeval kako morajo živeti.

»Pravo razumevanje politike je med ljudmi, politika ne sme biti oddaljena od ljudi v nekih sobanah Bruslja, ki prinaša rešitve, ki jih nihče ne razume ali nimajo učinka,«

je poudaril Marjan Šarec in zagotovil, da LMŠ ostaja trdno med ljudmi po celi Sloveniji.