Irena Joveva: Ni bila napaka, da smo šli na volitve samostojno

Ali lahko zagotovite, da bo tudi po Brexitu Slovenija neto prejemnica evropskih sredstev iz Evropske unije, je bilo uvodno vprašanje na prvem radijskem soočenju parlamentarnih strank pred volitvami v Evropski parlament na prvem programu radia Slovenija. Irena Joveva je priznala skrb, da bodo pogajanja o prihodnji finančni perspektivi težja, »verjamemo pa, da bo kljub temu Slovenija ostala neto prejemnica evropskih sredstev

V nadaljevanju so se sogovorniki dotaknili tudi gospodarskih tem med katerimi je največ časa vzelo napovedano ohlajanje gospodarstva, ki bo za posledico po besedah skeptikov imelo novo gospodarsko krizo. Joveva je tu opozorila na besedo kriza, ki se bo res zgodila, če jo bomo veliko ponavljali.

Zelo aktualno vprašanje te kampanje je demografija Evropske unije v kateri se prebivalstvo naglo stara. Trditev, da je rešitev v priseljevanju ljudi je Irena Joveva dopolnila, da je to samo delna rešitev in poudarila, da samo v primeru legalnega priseljevanja ljudi.

Da na volitve nismo šli s skupno listo, ni bila napaka. LMŠ želi v kampanji predstaviti svojo zgodbo in na koncu sama odgovarjati za rezultat, ki ga bo na volitvah dosegla.

Posnetek soočenja lahko poslušate tukaj.