Soočenje v Murski Soboti: Premalo je enotnosti evroposlancev, ko gre za interese Slovenije

V gledališču Park v Murski Soboti  je potekalo soočenje kandidatov za volitve v Evropski parlament kjer so se v uri in pol dolgem pogovoru dotaknili aktualnih tem, ki se dotikajo tako evropske unije , kot življenja v Sloveniji po vstopu v unijo.

Razprava se je začela z vprašanjem o stroških, ki jih prinaša selitev sej Evropskega parlamenta med Brusljem in Strasbourgom. »Strinjam se, da bi bilo dovolj, če bi bila zasedanja Evropskega parlamenta samo v Bruslju in bi tako lahko privarčevali 180 milijonov  evrov na leto,« je svoje stališče pojasnila nosilka liste Irena Joveva.

V nadaljevanju je sledila aktualna tema arbitražne razsodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško. Tu je stališče Slovenije jasno, je bila odločna Joveva, »Slovenija mora vztrajati pri uresničitvi razsodbe. S tem, ko Hrvaška ne upošteva arbitražne razsodbe, jasno krši vladavino prava Evropske unije, ki mora biti temeljna vrednota evropske družbe.«

V novem sklicu Evropskega parlamenta pričakujem več enotnosti evroposlancev in konec kompleksa, da smo majhni. »V tem sklicu Evropskega parlamenta je bilo absolutno premalo enotnosti slovenskih evroposlancev, ko je šlo za slovenske interese,« je bila na koncu do dosedanjega dela v EP-ju kritična Irena Joveva.